Křehké sýrové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké sýrové řezy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1172 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
200 g | Tuk Hera jedlý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 166,9mg |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 29,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Paprika mletá sladká, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 30%, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké sýrové řezy postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme na jemno, smícháme s moukou, Herou, kypřícím práškem, mletou červenou paprikou a vejcem. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný 5 mm a dáme na tácek, povrch posypeme kmínem a sýrem, dáme ztuhnout do chladničky. |
3 | Pak rozkrájíme na tyčinky cca 10 cm a 2 cm široké. |
4 | Rozložíme na plech vyložený peč.papírem a v předehřáté troubě pečeme na 200°C asi 10 minut. |
5 | Po upečení necháme vychladnout. |
Poznámka
Jedno vejce na potření, kmín a strouhaný sýr /lze použít eidam nebo čedar/.