Pórkové smaženky s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkové smaženky s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11720 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 dl | Mléko polotučné |
160 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Olej stolní |
300 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 231,0mg |
Draslík | 193,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkové smaženky s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na tenké plátky, dáme na cedník, přelijeme vařící vodou, necháme okapat. |
2 | Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme s mlékem, moukou a solí, vmícháme pórek a uzené maso. |
3 | Těsto vkládáme lžící do rozehřátého oleje a usmažíme po obou stranách dorůžova. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. |