Dušený pórek na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený pórek na másle
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11724 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
500 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 227,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený pórek na másle postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na proužky, vložíme na rozehřáté máslo, osmažíme a osolíme. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 10 minut. Při dušení pórek neodkrýváme, jen kastrolem občas protřeseme. |
2 | Měkký pórek pokapeme citronovou šťávou a podáváme. |