Pórkový nákyp se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový nákyp se šunkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11725 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Pórek |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Veka tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 256,7mg |
Draslík | 419,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Veka tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový nákyp se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na nudličky a v malém množství vařící osolené vody jej krátce podusíme. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Na dno nákypové formy vymazané máslem vložíme plátky veky pokropené mlékem, na ně rozložíme pórek a zalijeme mlékem a smetanou, které jsme rozšlehali s vejci, solí a pepřem. Navrch nasypeme nadrobno nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr. |
3 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |