Vepřová kýta po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta po vídeňsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11733 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
2 ks | Pepř černý celý |
0,5 ks | Petržel kořen |
800 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a přivedeme k varu. Potom k zelenině přidáme omytou kýtu a vše dusíme doměkka na mírném ohni. |
2 | Omytá, na plátky nakrájená rajčata zalijeme vínem, osolíme a dusíme. Po chvíli je prolisujeme a odpaříme na hustotu kaše. |
3 | Měkkou kýtu nakrájíme na porce a podáváme s rajčatovou kaší a vařenými těstovinami. |