Recept

Pečené hovězí maso s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11736

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
20 g Slanina vepřová
20 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 032kJ
3% Sacharidy 9 g
14% Tuky 10 g
22% Sodík 448 mg
56% Bílkoviny 31 g

Pečené hovězí maso s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na menší tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.

2

Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme sádlo, jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Plátky masa poprášíme moukou, po obou stranách je opečeme na cibulovém základu a zalijeme trochou vývaru. Dále pečeme pod pokličkou.

3

Oloupaná rajčata a očištěný celer nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

4

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept