Pečené hovězí maso s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hovězí maso s rajčaty
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
20 g | Sádlo škvařené |
20 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 659,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Rajčata, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené hovězí maso s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na menší tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. |
2 | Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme sádlo, jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Plátky masa poprášíme moukou, po obou stranách je opečeme na cibulovém základu a zalijeme trochou vývaru. Dále pečeme pod pokličkou. |
3 | Oloupaná rajčata a očištěný celer nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a upečeme v mírně vyhřáté troubě. |
4 | Podáváme s dušenou rýží. |