Ovocná bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná bublanina
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1174 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
80 g | Tuk Hera jedlý |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 51,1mg |
Draslík | 255,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná bublanina postup přípravy receptu:
1 | Heru necháme změknout, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Postupně přiléváme vlažné mléko a 1/3 mouky. |
2 | Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylou mouku s kypřícím práškem a vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. |
3 | Ovoce nejdřív obalíme v hrubé mouce/aby nepadalo při pečení do těsta/a poklademe ho na povrch. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. |
5 | Po upečení necháme vychladnout. |
Poznámka
Tuk na vymazání plechu, hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání plechu.