Milánská rajčatová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánská rajčatová omáčka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11745 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
100 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 478,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánská rajčatová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a umeleme na strojku. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a šunku osmažíme na oleji, přidáme rajčata, pepř, sůl, nasekanou petrželku, rozmělněný tymián a bazalku. Vše dusíme na mírném ohni asi 30 minut. |
3 | Omáčku podáváme k masu. |