Sázená vejce s cibulí a uzeným jazykem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce s cibulí a uzeným jazykem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11752 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
0,5 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Vepřový jazyk uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 668,9mg |
Draslík | 652,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Petržel - nať, Vepřový jazyk uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce s cibulí a uzeným jazykem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu rozkrojíme napůl tak, aby vznikly čtverečky. Vložíme je do důlků v lívanečníku, opečeme je po obou stranách, posypeme jemně nasekanou cibulí,poté položíme plátek jazyka a rozklepneme vejce. |
2 | Zvolna pečeme a na hotové dáme trochu hořčice. |
3 | Položíme na mísu a obložíme kolečky rajčat a snítkami petržele. Podáváme s bílým chlebem. |