Rajčatový salát s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s pomerančem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11753 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Pomeranče |
300 g | Rajčata |
1 ks | Řeřicha |
0,3 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 353,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pomeranče, Rajčata, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na plátky, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky a upravíme na mísu, kterou jsme vyložili omytými listy hlávkového salátu a řeřichy. |
2 | Rajčata a pomeranč zalijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, soli, cukru a mleté papriky. |