Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 1176
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

750 g Brambory
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
250 g Sýr Brynza

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 462kJ
16% Sacharidy 56 g
40% Tuky 30 g
16% Sodík 311 mg
40% Bílkoviny 23 g

Brynzové halušky postup přípravy receptu:

1

Nastrouhané brambory osolíme, přidáme mouku a zamícháme.

2

Do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto na halušky.

3

Vaříme 5 minut až halušky vyplavou. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.

4

Halušky promícháme s brynzou a na talířích je posypeme rozškvařenou slaninou.

5

Brynzu můžeme vylepšit zakysanou smetanou.

Poznámka

místo hladké mouky můžeme dát směs v poměru 1:1 - hladká mouka s polohrubou

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept