Brynzové halušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzové halušky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1176 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Brambory |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Brynza |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 22,8mg |
Draslík | 681,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzové halušky postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhané brambory osolíme, přidáme mouku a zamícháme. |
2 | Do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto na halušky. |
3 | Vaříme 5 minut až halušky vyplavou. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou. |
4 | Halušky promícháme s brynzou a na talířích je posypeme rozškvařenou slaninou. |
5 | Brynzu můžeme vylepšit zakysanou smetanou. |
Poznámka
místo hladké mouky můžeme dát směs v poměru 1:1 - hladká mouka s polohrubou