Řeřichová polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichová polévka s bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11760 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
20 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Řeřicha |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 307,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Řeřicha, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichová polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kousky, uvaříme je v troše vývaru doměkka a rozmixujeme. Přidáme zbylý vývar a polévku přivedeme k varu. Přidáme omyté řeřichové lístky a povaříme několik minut. |
2 | Žloutky rozšleháme v mléce, nalijeme do polévky a přihřejeme - už nevaříme. Nakonec polévku zjemníme kouskem másla, přisolíme a opepříme. |
3 | Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem. |