Sázená vejce s petrželovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce s petrželovým máslem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 11761 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 490,8mg |
Draslík | 164,0mg |
Vláknina | 117,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce s petrželovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Sázená vejce pozvolna usmažíme na másle a osolíme je. |
2 | Část másla rozpálíme zvlášť do hněda, vlijeme do něho ocet a zamícháme nasekané zelené natě. |
3 | Tímto máslem vejce přelijeme. |
4 | Podáváme s chlebem. |
Poznámka
Pouze u tohoto předpisu máslo rozpálíme do hněda, protože vůně takzvaného hnědého másla je žádoucí.