Řeřichový salát s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichový salát s majonézou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11765 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Majonéza |
200 g | Řeřicha |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 099kJ
0% Sacharidy 2 g
34% Tuky 25 g
16% Sodík 320 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 248,3mg |
Vláknina | 513,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Řeřichový salát s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Omyté lístky řeřichy necháme okapat, potom je jemně nasekáme. |
2 | Majonézu zředíme citronovou šťávou, přidáme řeřichu, nadrobno nakrájená, uvařená vejce, cukr a sůl. Vše dobře promícháme a podáváme. |