Recept

Špenátová polévka se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 11767
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
1 l Vývar z hovězích kostí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
4% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
53% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Špenátová polévka se sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyté špenátové listy vložíme do malého množství osolené vody a povaříme. Měkký špenát přecedíme a po okapání nakrájíme na větší kousky.

2

Připravený špenát vložíme do vařícího vývaru, přidáme 30 g másla, rozšlehané vejce, pepř, muškát a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání na mírném ohni přihřejeme, až polévka zhoustne. Nakonec přidáme podle chuti sůl.

3

Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept