Špenátová polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová polévka se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11767 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 94,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté špenátové listy vložíme do malého množství osolené vody a povaříme. Měkký špenát přecedíme a po okapání nakrájíme na větší kousky. |
2 | Připravený špenát vložíme do vařícího vývaru, přidáme 30 g másla, rozšlehané vejce, pepř, muškát a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání na mírném ohni přihřejeme, až polévka zhoustne. Nakonec přidáme podle chuti sůl. |
3 | Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle. |