Recept

Polévka ze špenátového protlaku se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 11768

Ingredience

0,5 ks Bujón slepičí
3 dl Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná
300 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 947kJ
5% Sacharidy 16 g
20% Tuky 15 g
24% Sodík 476 mg
14% Bílkoviny 8 g

Polévka ze špenátového protlaku se smetanou postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a dobře povaříme.

2

Vmícháme mírně rozmrazený špenátový protlak rozkrájený na kousky, sůl, slepičí bujón a pepř. Polévku necháme přejít varem.

3

Nakonec přilijeme mléko a smetanu, přihřejeme, ale už nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept