Špenátový nákyp se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový nákyp se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11770 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenátový protlak mražený |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 234,5mg |
Draslík | 404,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, zasypeme ji moukou, osmahneme, zředíme mlékem a rozšleháme. Přidáme zmrazený, na kostky nakrájený špenát a za stálého míchání povaříme. |
2 | Do husté omáčky vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sůl, pepř a nakonec sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Těsto vložíme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.