Špenátová sedlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová sedlina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11771 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
400 g | Špenátový protlak mražený |
40 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 496,7mg |
Draslík | 467,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová sedlina postup přípravy receptu:
1 | Zmrazený špenát nakrájíme na kousky a za stálého míchání podusíme, až se rozmrazí a část tekutiny odpaří. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme připravený špenát, strouhanku a špetku oříšku. |
3 | Dno vymaštěného pekáčku pokryjeme alobalem, nalijeme na něj špenátovou směs a upečeme v mírné vyhřáté troubě, až sedlina ztuhne. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.