Přírodní špenát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní špenát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11772 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
500 g | Špenátový protlak mražený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 68,6mg |
Draslík | 417,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní špenát postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme zmrazený, na kousky nakrájený špenát, osolíme, opepříme a mícháme jej, až se rozmrazí a zhoustne. |
2 | Nakonec přidáme rozšlehané vejce a necháme srazit. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Pochutnali jsme si.