Špenátový salát s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11773 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Majonéza |
5 ks | Ředkvička |
300 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 572,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Ředkvička, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Špenátový salát s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Omyté a okapané špenátové listy nakrájíme na tenké proužky. Omyté ředkvičky, cibuli a uvařená vejce nakrájíme na kostičky. |
2 | Majonézu zředíme citronovou šťávou a smícháme s cukrem a solí. Nalijeme ji na připravené suroviny a vše lehce promícháme. |