Štěrbák dušený na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbák dušený na slanině
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11774 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Slanina vepřová |
500 g | Štěrbák zahradní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 420,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Štěrbák dušený na slanině postup přípravy receptu:
1 | Omytý štěrbák nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Dáme je na rozškvařené kostičky slaniny a za stálého míchání osmažíme, osolíme a trochu podlijeme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
2 | Potom přilijeme ještě trochu vody, přidáme citronovou šťávu a dusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu.