Recept

Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 11785
Kategorie: Zelenina

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
0,5 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
1 kg Tykev
200 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 302kJ
3% Sacharidy 11 g
66% Tuky 49 g
8% Sodík 158 mg
25% Bílkoviny 14 g

Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem postup přípravy receptu:

1

Tykve oloupeme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na kostičky. Ovaříme je v osolené vodě, necháme okapat.

2

Větší část másla utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, připravenou tykev, uzené maso nakrájené na kostičky, mouku, nastrouhaný sýr, mléko a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, vše zlehka promícháme.

3

Těsto vložíme do máslem vymazané nákypové formy vysypané strouhankou a povrch uhladíme.

4

Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

5

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept