Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 11787
Kategorie: Zelenina

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kg Tykev
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 895kJ
3% Sacharidy 12 g
50% Tuky 37 g
15% Sodík 295 mg
35% Bílkoviny 20 g

Tykvový nákyp postup přípravy receptu:

1

Oloupané tykve nastrouháme na hrubší nudličky, krátce povaříme v osolené a okyselené vodě a necháme okapat.

2

Žloutky, 65 g másla, nastrouhaný sýr a smetanu šleháme nad párou do zhoustnutí. Potom zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Do máslem vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvy uvařené tykve a sýrové směsi. Povrch uhladíme.

4

Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept