Jednoduchý recept

Míšenina z vajec III

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11788

Ingredience

1 ks Cibule
2 dl Hovězí vývar základní
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Moravské uzené maso
3 kávová lžička Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
1% Sacharidy 5 g
32% Tuky 24 g
17% Sodík 343 mg
34% Bílkoviny 19 g

Míšenina z vajec III postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo.

2

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a zlehka osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, osolíme a povaříme. Přidáme uvařené uzené maso nakrájené nadrobno, nasekané vařené bílky a prohřejeme.

3

Na závěr přilijeme smetanu a necháme přejít varem.

4

Žloutky prolisujeme nebo nastrouháme, smícháme se lžičkou másla, přilijeme trochu vývaru a umícháme hustou omáčku. Hotový pokrm touto omáčkou přelijeme.

Poznámka

Podáváme s topinkami. Ke žloutkům omáčky můžeme pro změnu přidat dvě utřené sardele nebo lžíci kaparů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept