Míšenina z vajec III - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míšenina z vajec III
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11788 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 dl | Hovězí vývar základní |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Moravské uzené maso |
3 kávová lžička | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 410,0mg |
Draslík | 221,1mg |
Vláknina | 905,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míšenina z vajec III postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a zlehka osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, osolíme a povaříme. Přidáme uvařené uzené maso nakrájené nadrobno, nasekané vařené bílky a prohřejeme. |
3 | Na závěr přilijeme smetanu a necháme přejít varem. |
4 | Žloutky prolisujeme nebo nastrouháme, smícháme se lžičkou másla, přilijeme trochu vývaru a umícháme hustou omáčku. Hotový pokrm touto omáčkou přelijeme. |
Poznámka
Podáváme s topinkami. Ke žloutkům omáčky můžeme pro změnu přidat dvě utřené sardele nebo lžíci kaparů.