Jednoduchý recept

Vejce se smaženou žemlí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11790

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 596kJ
11% Sacharidy 38 g
22% Tuky 16 g
11% Sodík 221 mg
35% Bílkoviny 20 g

Vejce se smaženou žemlí postup přípravy receptu:

1

Na tenké plátky nakrájíme žemle, pak ještě na tenké dlouhé nudličky velikosti zápalek. Osmahneme je dozlatova na másle a necháme okapat. Dáme je na nízkou zapékací mísu, zalijeme osolenými a rozkvedlanými vejci nastavenými 3 lžícemi vody a dáme upéct do trouby.

Poznámka

Podáváme s hlávkovým salátem, salátem čekankovým, rajčatovým nebo míchaným.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept