Vejce se smaženou žemlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce se smaženou žemlí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11790 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 904,8mg |
---|---|
Cholesterol | 494,9mg |
Draslík | 155,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce se smaženou žemlí postup přípravy receptu:
1 | Na tenké plátky nakrájíme žemle, pak ještě na tenké dlouhé nudličky velikosti zápalek. Osmahneme je dozlatova na másle a necháme okapat. Dáme je na nízkou zapékací mísu, zalijeme osolenými a rozkvedlanými vejci nastavenými 3 lžícemi vody a dáme upéct do trouby. |
Poznámka
Podáváme s hlávkovým salátem, salátem čekankovým, rajčatovým nebo míchaným.