Jednoduchý recept

Tykvové zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11794

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
30 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Tykev
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 475kJ
3% Sacharidy 10 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 106 mg
4% Bílkoviny 2 g

Tykvové zelí postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme spolu s kmínem na sádle.

2

Přidáme oloupanou, na hrubší nudličky nastrouhanou tykev, osmažíme ji, podlijeme trochou vody, osolíme a zaprášíme moukou. Dusíme téměř doměkka na mírném ohni.

3

Po chvíli rozmícháme tykev s propařenou moukou, podlijeme trochou vody, osladíme, okyselíme a dusíme doměkka. Tykev je dušená brzy, snadno se rozvaří.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept