Polévka z hlávkového zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hlávkového zelí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11796 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 400,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 316,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hlávkového zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli, mrkev, pórek, celer a zelí nakrájíme na malé kousky a osmahneme na 30 g másla. Přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme vodou a vše uvaříme doměkka. |
2 | Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, osolíme, opepříme a přihřejeme. |
3 | Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na másle. |