Skopové maso v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso v zelí
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11799 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 ks | Rajčata |
500 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 420,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso v zelí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme odblaněné, na kostky nakrájené maso a osmažíme. Odstavíme z ohně, vmícháme mletou papriku, sůl, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. |
2 | Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a zelí. Vše dodusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.