Recept

Zapečené skopové maso se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11801
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
40 g Olej stolní
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
200 g Rajčata
500 g Skopová plec
1 kávová lžička Sůl
4 dl Vývar z hovězích kostí
800 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 255kJ
6% Sacharidy 23 g
56% Tuky 42 g
29% Sodík 586 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zapečené skopové maso se zelím postup přípravy receptu:

1

Omyté maso a oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme na tuku. Přidáme mletou papriku, utřený česnek a bobkový list, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a osolíme. Vše dusíme asi 30 minut.

2

Do nákypové formy urovnáme ve vrstvách maso, nahrubo nakrájené zelí a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Zalijeme zbylým vývarem, přisolíme a upečeme doměkka. V hotovém pokrmu má být odpařená všechna tekutina. Podáváme ihned.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept