Zapečené skopové maso se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené skopové maso se zelím
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11801 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
40 g | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
200 g | Rajčata |
500 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Vývar z hovězích kostí |
800 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 982,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Skopová plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené skopové maso se zelím postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso a oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme na tuku. Přidáme mletou papriku, utřený česnek a bobkový list, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a osolíme. Vše dusíme asi 30 minut. |
2 | Do nákypové formy urovnáme ve vrstvách maso, nahrubo nakrájené zelí a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Zalijeme zbylým vývarem, přisolíme a upečeme doměkka. V hotovém pokrmu má být odpařená všechna tekutina. Podáváme ihned. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.