Vejce zapečená ve smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená ve smetaně
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11802 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
12 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 553,7mg |
Draslík | 276,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapečená ve smetaně postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vytřeme máslem, nasypeme tenkou vrstvu nastrouhaného sýra a přelijeme osolenou smetanou. Vložíme do trouby a jakmile je smetana horká, rozklepneme do ní vejce tak, aby zůstala v celku. Posypeme opět sýrem a zapečeme. |
Poznámka
Podáváme s bílým chlebem.