Recept

Zapečené červené zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11803
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
400 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Hřebíček
400 g Jablka
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 ks Paprikové lusky čerstvé
4 ks Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno červené
1 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
11% Sacharidy 39 g
26% Tuky 20 g
17% Sodík 340 mg
20% Bílkoviny 12 g

Zapečené červené zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí a papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupaná jablka a cibuli na plátky a slaninu na kostičky. Vše urovnáme ve vrstvách do hlubšího pekáče. Každou vrstvu osolíme, okořeníme pepřem, drceným česnekem a mletým hřebíčkem, mírně osladíme a pokapeme octem a vínem.

2

Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě. Asi 20 minut před dopečením přidáme do zelí párky. Servírujeme posypané petrželkou.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept