Zapečené červené zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené červené zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11803 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
400 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno červené |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 718,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Párky jemné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené červené zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí a papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupaná jablka a cibuli na plátky a slaninu na kostičky. Vše urovnáme ve vrstvách do hlubšího pekáče. Každou vrstvu osolíme, okořeníme pepřem, drceným česnekem a mletým hřebíčkem, mírně osladíme a pokapeme octem a vínem. |
2 | Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě. Asi 20 minut před dopečením přidáme do zelí párky. Servírujeme posypané petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.