Sázená vejce zapečená se sýrem I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce zapečená se sýrem I
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11811 |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Rajčata |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 551,1mg |
Draslík | 368,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce zapečená se sýrem I postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu silně vymastíme máslem, nasypeme větší vrstvu nastrouhaného sýra. Na něj rozklepneme ve stejných vzdálenostech vejce tak, aby zůstala v celku jako oka. |
2 | Vejce osolíme a na každé dáme lžíci osolené smetany. Posypeme opět vrstvou sýra, pokapeme máslem a zapečeme na světlý odstín. Zhnědlý sýr je hořký. |
3 | Po vyjmutí z trouby ozdobíme okolo plátky rajčat. |
Poznámka
Podáváme s toasty.