Zelný salát s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s majonézou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11815 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 279,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Majonéza, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí a oloupaná jablka nakrájíme na jemné nudličky a dáme do mísy. |
2 | Smícháme majonézu, ocet, cukr, pepř a sůl a nalijeme na zelí s jablky. Salát promícháme a necháme chvíli proležet. |