Hanácký zelný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hanácký zelný salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11816 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
100 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
400 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 284,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Majonéza, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hanácký zelný salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Majonézu zředíme octem a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nakrájenou okurkou, hořčicí, cukrem a solí. Nalijeme na zelí a dobře promícháme. |