Salát z kysaného zelí s okurkou a jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kysaného zelí s okurkou a jablkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11818 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 306,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Okurky nakládané, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kysaného zelí s okurkou a jablkem postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme, očištěnou mrkev nastrouháme na jemné nudličky, okurku a cibuli nakrájíme na malé kousky. |
2 | Připravenou zeleninu smícháme s cukrem, octem, olejem, solí a pepřem. |