Švestkový koláč po staročesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový koláč po staročesku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1182 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
40 g | Droždí |
1 l | Kompot švestkový |
1 hrnek | Mák mletý |
150 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 96,9mg |
Draslík | 544,7mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 318,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kompot švestkový, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkový koláč po staročesku postup přípravy receptu:
1 | Mouku, sůl, rozpuštěné máslo, cukr, žloutky a droždí rozmíchané v mléce smícháme dohromady, vypracujeme těsto a necháme cca hodinu kynout. |
2 | Poté je rozválíme a urovnáme na vymaštěný plech. |
3 | Poklademe půlenými švestkami a posypeme umletým mákem smíchaným s vanilkovým cukrem. Povrch koláče pokapeme sádlem. |
4 | Pečeme v horké troubě. |
Poznámka
Sádlo použijte rozpuštěné, cukr na posypání koláče vanilkový. Plech vymazat tukem. Mák podle chuti.