Kaviár z lilků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaviár z lilků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11820 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 456,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaviár z lilků postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky posypeme částí soli a necháme 20 minut "vypotit". Poté je otřeme papírovou utěrkou, opečeme je v troubě, oloupeme a umeleme (nebo jemně nasekáme). |
2 | Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme připravené lilky, pepř, zbylou sůl a ocet. Dusíme, dokud se přebytečná voda nevydusí. |
3 | Hotový pokrm po vychladnutí upravíme na mísu, ozdobíme dílky rajčat a podáváme. |