Hříbky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11823 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
0,2 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 41,5mg |
Draslík | 624,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hřiby nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na 30 g másla. |
2 | Přidáme lžičku mouky, zamícháme, zalijeme kysanou smetanou, osolíme a krátce podusíme. |
3 | Podušené houby vložíme do zbytkem másla vymazané zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéci do horké trouby. |
4 | Hotový pokrm posypeme nasekaným koprem. |