Zapečený krab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený krab
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11827 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 balení | Krab nakládaný |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 dl | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 29,7mg |
Draslík | 214,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Krab nakládaný, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený krab postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na třetině másla. |
2 | Z mouky a druhé třetiny másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, vínem a svaříme na hustou omáčku. |
3 | Krabí maso z konzervy nakrájíme a smícháme s dušenými houbami a omáčkou. Podle chuti osolíme a vložíme do zapékací mísy vymazané částí zbylého másla. Posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme zbylým máslem a zvolna zapečeme. |
4 | Podáváme horké s plátky citronu. |
Poznámka
Můžeme použít i čerstvé hříbky.