Skopová žebírka Ararat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová žebírka Ararat
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11830 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
900 g | Skopový hřbet |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 426,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopový hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová žebírka Ararat postup přípravy receptu:
1 | Z omytého skopového hřbetu nakrájíme 4 žebírka, osolíme je a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a přendáme na nahřátou mísu. |
2 | Do pánve s olejem po opékání přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na čtvrtky nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme. |
3 | Směsí přelijeme žebírka a posypeme nasekaným koprem. |