Podžárka z vepřového masa s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podžárka z vepřového masa s jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11831 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
250 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
6 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 113,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podžárka z vepřového masa s jablky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a tuku zbavené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a zprudka opečeme na sádle. |
2 | Přidáme jemně nakrájenou cibuli, necháme vysmahnout a zaprášíme moukou. Přidáme oloupaná, na hranolky nakrájená jablka, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží.