Požárské karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Požárské karbanátky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11833 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Kuře |
80 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 g | Veka tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 540,4mg |
Draslík | 845,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kopr čerstvý, Kuře, Muškátový oříšek, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní), Veka tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Požárské karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Veku namočíme do vlažného mléka. Omyté kuře vykostíme a spolu s vymačkanou vekou umeleme. Přidáme sůl, žloutky, smetanu a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme menší ploché karbanátky. Pečeme je po obou stranách na másle a po upečení je přendáme na nahřátou mísu. |
3 | Hotový pokrm obložíme hráškem podušeným na smetaně a posypeme nasekaným koprem. |