Čachašbili z kuřete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čachašbili z kuřete
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11834 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Kuře |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 214,6mg |
Draslík | 891,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Kuře, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čachašbili z kuřete postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře nasekáme na větší kousky a zprudka je opečeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a přidáme rajčatový protlak a utřený česnek. Dusíme pod pokličkou 30 - 40 minut. |
2 | Potom přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata a dusíme doměkka. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekaným koprem. |