Slepice po arménsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice po arménsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11835 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Cibule |
500 g | Ječné kroupy |
150 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Skořice mletá |
2,5 kg | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 135,3mg |
Draslík | 472,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 159,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Skořice mletá, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice po arménsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a vykostíme. |
2 | Do vývaru přidáme předem namočené kroupy, nadrobno nakrájené slepičí maso, osolíme a opepříme. Vše promícháme a dusíme pod poklicí v troubě 20 - 30 minut. |
3 | K hotovému pokrmu podáváme zvlášť máslo se skořicí a na oleji usmaženou, jemně nakrájenou cibuli. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit také z krocana.