Plněná vejce zapékaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce zapékaná
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11838 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Sardelové řezy |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
116 g | Strouhanka |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
8 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 437,0mg |
Draslík | 291,6mg |
Vláknina | 928,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sardelové řezy, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vejce zapékaná postup přípravy receptu:
1 | 7 vajec uvaříme ve vodě natvrdo, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky a prolisujeme. Přidáme půl lžíce másla, prolisované vykostěné sardele, jedno vejce, jeden žloutek a strouhanky tolik, aby se z hmoty daly vytvořit kuličky o málo větší, než vařený žloutek. |
2 | Každou kuličku obalíme do poloviny ve strouhance a zasadíme ji neobalenou stranou do bílků. |
3 | Takto připravená vejce klademe do půlkou lžíce másla vymaštěné zapékací mísy, zalijeme trochou smetany, pokapeme zbylým máslem a pečeme 5 - 10 minut, až se smetana vypeče a nádivka zrůžoví. |