Recept

Vejce smažená v těstě

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce smažená v těstě 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 11839
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na těsto
250 ml Mléko polotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
Vejce smažená v těstě
0,4 l Olej stolní
8 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 058kJ
2% Sacharidy 6 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 225 mg
30% Bílkoviny 17 g
Vejce smažená v těstě

Vejce smažená v těstě postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme ve vodě natvrdo.

2

Z mouky, mléka a soli ušleháme řídké těsto.

3

Vejce oloupeme, namáčíme je v připraveném těstě a ihned je klademe do kastrolu s rozpáleným olejem. Smažíme je po obou stranách.

4

Usmažená vejce podruhé namočíme do těsta a opět usmažíme.

Poznámka

Pokud do těsta před druhým obalením přidáme trochu rajčatového protlaku, budeme mít vejce dvojbarevná. Podáváme je s dušeným špenátem, bramborovou kaší a saláty, případně pouze s bramborovým salátem bez majonézy.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vejce smažená v těstě
Usmažit kulaté (šišaté) vejce byl pro mě nadlický výkon. Ale trošku se to podařilo – viz. foto. Chuť vajec smažených v těstě byla zajímavá, ale nenadchla mě natolik, abych je ještě někdy udělala. Ale to neznamená, že tento recept nemůžete vyzkoušet. Smažení bylo rychlé, vaření vajec také a cena receptu je minimální, takže ho mohu doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept